3 Mayıs 2014 Cumartesi

MEHMET KINA
DÜŞ YOLCUSU SANAT DURAĞI GALERİSİ SAHİBİ

Caddebostan,İstanbul
   Mehmet Kına, “Düş Yolcusu-Sanat Durağı Galeri’sini” büyük bir îtina ve başarıyla sanatseverlere dört yıldır açık tutmaktadır.  Bu galerinin önde gelen özelliği, sadece, bireysel ve karma resim ve heykel sergilerine mekân ve servis temin etmek olup, bunların dışında kalan poster, boya, resim malzemeleri, kartpostal gibi, sanat eserlerinden sayılmayan  şeylerin satış mekânı olmamasıdır.  Mehmet Kına, galerisinde, özenle seçtiği sanatçıların eserlerini her iki haftada-bir sergiliyor.
   Mehmet Kına’nın seçtiği sanatçılar, sanatlarında ileri gitmiş ressam ve heykeltıraşlar, ve çoğunlukla, önde gelen üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinden mezun olmuş, yılların sanat deneyimine sahip kişilerdir.  Hepsi de Mehmet Kına’yla olan beraberliklerinden memnundurlar.  Bence de, Mehmet Kına, hem hatırşinas kişiliği hem de sanata olan samimi ve özverili bağlılığı ile bunu hak ediyor.
   Mehmet Kına, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi felsefe bölümünden mezun; galericilikten önce çeşitli işlerde çalışmış; hâlen, bir ortağıyla birlikte, çerçeve ve sanat malzemeleri ticarethânesi de işletiyor. 
   Mehmet Kına, galerideki her sergiden bir gün önce, tüm eserleri, sanatçıya da danışarak bizzat ve bilfiil   yerleştirir; kendisine mahsus “resim asma yöntemi” ile bu işleri kısa bir sürede ve aksatmadan tamamlar.  Açılışlarda, misafirlerini bizzat karşılayarak onlara gereken ikramda bulunur ve, yetenekli asistanı Sinem Çalış’ın da (Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi plastik sanatlar bölümü mezunu, 2009) katkılarıyla, onların, sanatla başbaşa, mutlu vakit geçirmelerini sağlar. 
   Mehmet Kına, İstanbul’u ve Anadolu’nun çeşitli bölgelerini tanır.  Sohbetlerinde daima hatırşinas ve samimidir; ayrıca, hayli zengin bir fıkra arşivine de sahiptir, ve bunları yerinde ve zamanında kullanarak  sohbetlerini eğlenceli kılmasını bilir.
   Mehmet Kına’nın, sanatçıları, sanat eğitmelerini, galericileri, koleksiyonerleri ve diğer sanatseverleri içeren muhiti gittikçe genişlemektedir; bunda, kendisine mahsus İnternet sitesinin (www.dusyolcususanatduragı.com) de katkısı olmaktadır.  Gerçek sanat değeri olan sergileri görmek isteyenleri, “Haldun Taner Sokağı, No. 16/B, Caddebostan; Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) yakını” adresindeki galeriye davet ediyorum; Tel. (0216) 386-9903.  Bir gelen, tekrar gelmek isteyecektir.

Sezer Aykan,                             26 Şubat 2014
Sanatlar eleştirmeni, MAC
Görsel sanatlar işletmecisi, MVAM
  

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder